مسئولیت ظهرنویس چک

کلیه امضاء کنندگان اسناد تجاری که به عنوان صادر کننده، ضامن و یا ظهرنویس  در جریان حیات سند تجاری نقش ایفا می‌کنند . در مقابل دارنده سند تجاری مسئولیت دارند. هرچند وجود مسئولیت تضامنی در اسناد تجاری به دارنده سند تجاری اختیار می دهد .  که در صورت عدم پرداخت سند تجاری در سررسید آن، علیه کلیه ی امضاء‏کنندگان سند یا بعضی از آنان به ترتیب مورد انتخاب خود طرح دعوا کند .

اما در عین حال باید توجه داشت که شرایط تحقق مسئولیت مسئولان پرداخت اسناد تجاری یکسان نیست. به ویژه در مورد ضامن و ظهرنویس سند تجاری، توجه به وجود شرایط تحقق مسئولیت آنان و به طور خاص رعایت مهلت‏های اقدام قانونی اهمیت خاصی پیدا می کند.

با این حال گاه در رویه قضایی ما تفاوت شرایط تحقق مسئولیت ضامن (ضامن صادر کننده) و ظهرنویس سند تجاری مورد توجه قرار نمی گیرد. رأی مورد نقد یکی از این آراء است که با تعمیم شرایط و مهلت‏های تحقق مسئولیت ظهرنویس چک به ضامن صادر کننده چک است . رأی دادگاه بدوی را که به درستی صادر شده بوده است نقض نموده است.

مشکلات تمایز امضای ظهرنویسی و ضمانت

در اینجا این پرسش مطرح می‌شود که اگر شخصی غیر از صادرکننده . چک را (اعم از رو یا پشت آن را) امضا کند . چنین فردی ضامن است یا ظهرنویس؟ و نیز اینکه چگونه می‌توان بین این دو عنوان . تمایز و تفاوت قائل شد؟
در صورتی که شخصی که چک را امضا کرده است . ماهیت امضای خود را مشخص کرده باشد . مشکلی به وجود نمی‌آید. به این معنا که شخص امضاکننده در زیر امضای خود عبارتی مانند «ضامن» . «ظهرنویس»، «انتقال می‌دهم» یا «ضمانت می‌کنم» یا «وصول چک را به عنوان ضامن تضمین می‌کنم» را درج کند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر از مسئولیت ظهرنویس چک ، ویدیو زیر را تماشا کنید….

 

جهت مشاوره مستقیم با وکیل دادگستری متخصص در امور چک اینجا کلیک نمایید

[aparat id=’aVsMo’]

[vc_empty_space]

          وکیل پایه یک دادگستری در امور اسناد تجاری و قراردادها

      تلفن ۴۴۲۷۰۶۱۲ – ۰۲۱   موبایل ۰۹۱۲۹۲۱۵۲۵۸

وکیل پایه یک دادگستری داوود اسیوند
[vc_empty_space]

جدید ترین مقالات

برای خواندن تازه ترین مقالات کلیک کنید

0/5 (0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.