اگر شوهر اموالی برای پرداخت مهریه نداشته باشد:

اگر اموالی از زوج برای وصول مهریه یافت نشود، باید پرونده در اداره ثبت مختومه گردد و دادخواست مطالبه مهریه در دادگاه تقدیم شود . نحوه و شرایط این موضوع ذیلا توضیح داده خواهد شد.

مهریه چه عندالمطالبه با شد و چه عند الاستطاعه برای مطالبه آن زن باید ابتدا تقاضای اجرائیه نموده و ضمن آن توقیف اموال شوهر را درخواست نماید .

مهریه باید توسط زوجه یا وکیل مهریه به اجرا گذارده شود تا مشخص شود آیا زوج اموالی برای پرداخت مهریه دارد یا خیر . نحوه به اجرا گذاردن مهریه برای مهریه عند المطالبه یا مهریه عند الاستطاعه تفاوتی ندارد . در هر دو صورت ،  زوجه  یا وکیل او باید در دفتر ازدواجی که سند ازدواج را تنظیم نموده است ، درخواست مهریه را در برگ مخصوصی که توسط اداره ثبت در اختیار سردفتران ازدواج قرار داده شده است ، تنظیم نماید . برگه با ذکر مشخصات  زوجین تکمیل می شود و تقاضای استعلام اموال زوج درخواست می گردد . اگر زوجه اموالی از شوهر  می شناسد می تواند آنها را در برگ تقاضا بنویسد .

پس از آن توسط دفتر ازدواج برگ اجرائیه صادر می شود و سابقه اجرا گذاشتن مهریه نیز هم در دفترچه ازدواج و هم در دفتر کل دفترخانه ثبت می گردد . با این اقدام ، اجرائیه به صورت اتوماسیون به دایره یا اداره اجرای اسناد رسمی لازم الاجرای ثبت ارسال شده و در آنجا با شماره پرونده مجزی ثبت می شود .

اولین پیشنهاد ما به شما مراجعه به وکیل دادگستری متخصص دعاوی خانواده می باشد. داوود اسیوند وکیل پایه یک دادگستری و متخصص در زمینه دعاوی ارث می تواند در این موارد همراه و مشاور شما باشد.

وکیل مهریه : وکیل مهریه به وکیل پایه یک دادگستری اطلاق می شود که تخصص در زمینه دعاوی مهریه داشته باشد ، بنابراین در این زمینه قبل از اطمینان به وکیل دادگستری بودن شخص ، به او اعتماد نکنید . متاسفانه اخیرا اشخاص سود جو با سوء استفاده از بی اطلاعی مردم  و با معرفی خود به عنوان وکیل دادگستری یا عناوینی مانند وکیل مهریه ، اقدام به سوء استفاده مالی از اشخاص می نمایند . برای اطمینان از وکیل رسمی بودن شخصی که به وی مراجعه می کنید ، می توانید پروانه وکالت رسمی دادگستری وی را بازدید نمایید . سند پروانه وکالت باید در محل قابل دید در دفتر وکلای دادگستری نصب باشد  . در صورتی که چنین مدرکی در محل دید مراجعین نصب نشده باشد ، باید نسبت به شخصی که به او مراجعه کرده اید ، مظنون شوید. در این صورت می توانید از وی تقاضا کنید کارت شناسایی یا پروانه وکالت خود را در اختیار شما قرار دهد ، همچنین می توانید از طریق سایت Adliran.ir  در قسمت استعلام وکیل با وارد کردن شماره ملی او ، استعلام وی را بر خط و به صورت آنلاین دریافت نمایید .

اگر شوهر اموالی برای پرداخت مهریه نداشته باشد:

در این مرحله است که دایره یا اداره اجرای ثبت نسبت به ابلاغ اجرائیه به زوج اقدام می نماید . ابلاغ اجرائیه حاوی این موضوع است که مهریه توسط زوجه درخواست شده و میزان مهریه در آن قید می شود و به شوهر ده روز فرصت داده می شود تا برای پرداخت همه یا قسمتی از مهریه اموال خود را معرفی نماید ، اگر زوج در این فرصت نسبت به معرفی اموال اقدامی ننماید ، اموال وی توسط اداره ثبت شناسایی و توقیف می شود .

البته در سالهای اخیر به جهت جلوگیری از فرار اشخاص از پرداخت تعهد و دین خود ، رویه ادارات ثبت به این گونه تغییر پیدا کرده است که ابتدا اموال اشخاص را توقیف می نمایند و سپس اجرائیه ابلاغ می گردد .

نحوه شناسایی اموال برای مهریه:

نحوه شناسایی اموال برای مهریه بدین صورت است که اداره ثبت بر اساس شماره ملی مدیون اموال او را در ادارات ثبت اسناد و املاک کشور ، اداره راهور و شماره گذاری راهنمایی و رانندگی ، سازمان بورس و اوراق بهادار و شماره حسابهای بانکی او را از طریق بانک مرکزی استعلام می نماید .  در هر کدام از سازمانها یا ادارات مذکور که اموالی از مدیون یافت شود ، آن مال توقیف و نتیجه توقیف آن به اداره ثبت منعکس می گردد .

اگر مالی برای پرداخت مهریه از شوهر یافت نشود:

در صورتی که اموالی از شوهر یافت نشود و در واقع شوهر اموالی برای پرداخت مهریه نداشته باشد و یا اینکه قبل از آنکه زوجه تقاضای مهریه خود را ثبت کند ، اموال خود را به نام دیگران منتقل کرده باشد ،  در این وضعیت زن باید برای ادامه فرایند رسیدگی به درخواستش ،  موضوع مهریه را در اداره ثبت مختومه کرده و به دادگاه مراجعه نماید .

این رویه بدین شکل است که تقاضایی مبنی بر مختومه نمودن پرونده به اداره ثبت تقدیم می کند و اداره ثبت محل نیز  ، یک برگ اختتام پرونده و معرفی به دادگستری به او تحویل خواهد داد . در این مرحله زوجه باید دادخواست مطالبه مهریه خود را به همراه اصل سند ازدواج و اصل برگه ای که از اداره ثبت دریافت داشته است را به دفتر خدمات قضایی محل خود ببرد تا توسط دفتر خدمات قضایی این دادخواست ثبت گردد. بدیهی است تمامی این موارد می تواند توسط وکیل دادگستری انجام گیرد که در آن صورت نیازی به حضور زوجه در هیچ یک از فرایندهای پیش گفته وجود ندارد .

قبل از تصمیم گیری در هر زمینه ای، گرفتن مشاوره از افراد متخصص، لازمه کار میباشد. برای گرفتن مشاوره از وکیل پایه یک دادگستری، اینجا را کلیک کنید.

پس از ثبت دادخواست و بررسی آن توسط دادگاه و کامل بودن مدارک ، دادخواست در شعبه دادگاه ثبت و پیامک آن به زوجه ارسال می شود . این پیامک ممکن است تا سه الی یک هفته پس از ثبت دادخواست به زوجه ارسال گردد .

در وضعیت کنونی با توجه به بخشنامه ریاست قوه قضاییه ، معمولا تمامی دعاوی خانواده قبل از ثبت در دادگاه ، جهت صلح و سازش به شورای حل اختلاف ارسال می شود . در صورتی که در شورای حل اختلاف موضوع به صلح و سازش خاتمه یافت که بر اساس همان صلح انجام پذیرفته توسط زن وشوهر اقدام خواهد شد و پرونده مختومه می گردد . اما اگر صلح و سازش صورت نگرفت ، پرونده برای ادامه روند رسیدگی قانونی به دادگاه صالح ارسال می شود .

به هر روی اگر پرونده به دادگاه ارسال شود ، برای طرفین وقت رسیدگی تعیین و به ایشان ابلاغ می شود ، طرفین یا وکلای ایشان باید در جلسه حاضر شوند و دادگاه میزان مهریه که باید به زوجه پرداخت شود را تعیین می نماید . البته در غالب موارد ، همه مهریه ای که در سند ازدواج درج شده یا آن میزان که زوجه درخواست کرده است مورد حکم قرار می گیرد ، مگر آنکه شوهر همزمان تقاضای اعسار از پرداخت مهریه داده باشد .

اعسار از پرداخت مهریه:

شوهر می تواند همزمان یا پس از صدور و قطعی شدن رای مهریه به فاصله سی روز ، دادخواست اعسار از پرداخت مهریه خود را به دادگاه تقدیم نماید . در این صورت دادگاه با بررسی دادخواست و ضمایم و شغل شوهر حکم به تقسیط مهریه خواهد داد . تقسیط مهریه ممکن است حسب مورد برای اشخاص مختلف متفاوت باشد .

مزایای داشتن وکیل مهریه:

وکیل مهریه وکیل پایه یک دادگستری است که در موضوع مهریه تخصص داشته باشد . این تخصص به دلیل دانش و تجربه او در امور خانواده به دست می آید . در واقع وکیلی که تمام یا بیشتر مطالعات و وقت خود را در مطالعه کتب حقوقی مربوط به خانواده و حضور در  دادگاه های خانواده مصرف نماید ، وکیل متخصص در امور خانواده و مهریه محسوب می گردد . لازم به ذکر است که وکیل متخصص خانواده لازم است بغیر از اشراف داشتن نسبت به قوانین خانواده به قوانین ثبتی نیز آگاهی کافی و کامل داشته باشد .

وکیل مهریه می تواند با دانش و تجربه خود تمامی مراحل مربوط به مطالبه مهریه را بدون حضور موکل خود به سرانجام برساند و نسبت به انجام امور اداری و قانونی به جای موکل خود اقدام نماید . در دادگاهها شرکت کند و آراء دادگاهها را به اجرا گذارد . همچنین حضور وکیل دادگستری در دعاوی خانواده و مهریه این حسن را دارد که موجب کوتاه شدن فرایند رسیدگی می شود ، چرا که با حضور وکیل از طرح و ورود به دعاوی جانبی و غیر لازم جلوگیری می شود .

داوود اسیوند، وکیل پایه یک دادگستری، متخصص در پرونده های طلاق، خانواده، مهریه، دیه، ارث و چک، آماده خدمات رسانی به شما عزیزان میباشد.

در صورت نیاز به مشاوره می توانید از طریق راههای ذیل با وکیل پایه یک دادگستری در ارتباط باشید.

   تلفن                        موبایل 

02144270612         09129215258

5/5 (1 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.