کدام اموال در مهریه قابل توقیف نیست:

همه اموال شوهر در مطالبه مهریه توسط زوجه قابل توقیف نیست . اموالی که سند آنها به نام زوج نیست (اموال قولنامه ای)، اموالی که تعلق آن به شوهر محل شبهه است و مستثنیات دین قابل توقیف نیستند.

در مورد مطالبه مهریه زوجه می تواند درخواست توقیف اموال شوهر را از اداره اجرای اسناد ثبت یا دادگاه مطرح نماید ، لکن برای توقیف اموال شوهر بابت مهریه ، محدودیتهایی نیز وجود دارد . فوقا به صورت مختصر بعضی اموال که قابل توقیف نیستند ، عنوان شد ، اینک به صورت مشروح در مورد آنها توضیح ارائه خواهد شد.

وکیل مهریه: برای آنکه در مورد جزئیات هر پرونده اطلاعات کافی بدست آورید ، به این نوشته یا مقالات نباید اکتفا کرد ، چرا که هر پرونده در موارد مختلف هر چند جزئی با دیگر پرونده ها متفاوت است . به عنوان یک وکیل پایه یک دادگستری و با تجربه زیاد در پرونده های خانواده ، باید بگویم تقریبا هیچ دو پرونده ای وجود ندارد که به صورت کامل با هم تشابه داشته باشند . بنابراین برای شروع اقدامات در یک پرونده حتما از قبل با یک وکیل متخصص در امر خانواده مشورت نمایید . حسن استفاده از مشورت یک وکیل مهریه آن است که اولا نقشه راه برای شما مشخص می شود ، ثانیا از اقداماتی که باید و یا نباید انجام دهید مطلع می شوید ، ثالثا در انجام امور مربوط به مطالبه مهریه دچار سردرگمی نخواهید شد و همچنین از ایجاد و پیشبرد پرونده های حاشیه ای و غیر مرتبط که موجب طولانی شدن فرایند دادرسی می گردد ، جلوگیری می شود . بودن یک وکیل مهریه متخصص در دعاوی خانواده در کنار شما فارغ از موارد فوق الذکر ، شما را از حضور در دادگاهها و فرایند پر پیچ و خم رسیدگیها و امور اداری خسته کننده رهایی می بخشد .

اموالی که سند آنها به نام زوج نیست (اموال قولنامه ای):

اموالی وجود دارند که سند انها به هر نحوی به نام زوج نیست ، ممکن است این اموال اساسا سند نداشته باشند ، مانند اموال منقول مثل دستگاههای صنعتی که در محلی انبار شده باشند و یا حتی قطعه زمینی که دارای سند نیست و به صورت قولنامه ای در محل خاصی منتقل می شود . همچنین ممکن است شوهر اموالی داشته باشد که در واقع سند دارد و عملا توسط وی مورد استفاده قرار می گیرد ، اما سند آن به نام شخص دیگری باشد . این اموال در اداره اجرای اسناد رسمی لازم الاجرای ثبت  یا به بیان ساده ، همان اداره ثبت مهریه قابل توقیف نیستند  . دلیل این امر چیست؟

اولا که زوجه برای مطالبه مهریه خود بر اساس قانون باید ابتدا از طریق اداره ثبت اقدام نماید و نمی تواند به صورت مستقیم به دادگاه مراجعه کند  . دادگاه در صورتی که دادخواست مطالبه مهریه بدوا و بدون مراجعه زوجه به اداره ثبت ، ارجاع شود ، دادخواست را رد می نماید و پرونده را بدون رسیدگی مختومه می کند . بنابراین ابتدائا چاره ای جز طرح موضوع در اداره ثبت باقی نمی ماند . با طرح موضوع مطالبه مهریه در اداره ثبت ، آن اداره با استعلام از اداره ها و موسسات مختلف و از طریق شماره ملی زوج ، شروع به بررسی و توقیف اموال شوهر می نماید . بدین وسیله اگر اموالی از شوهر در این اداره ها یافت شود که تعلق آن به زوج محرز باشد ، توقیف می گردد . اداره ها و موسساتی که مورد استعلام اداره ثبت قرار می گیرند ، اداره ثبت اسناد و املاک کشور برای بررسی اسناد اموال غیر منقول شوهر از جمله ، زمین ، آپارتمان ، مغازه ، باغ و … است . همچنین استعلام از اداره  راهور و شماره گذاری کشور انجام می پذیرد برای بررسی وجود پلاک فعال بر روی خودرو که در آن صورت اگر پلاک فعالی به نام زوج بر روی خودرویی نصب باشد ، آن خودرو توقیف می گردد . از ادارات دیگر می توان به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برای بررسی حسابهای بانکی فعال شوهر نام برد . با بررسی و استعلام این شماره ها ، حسابهای بانکی وی توقیف می گردد . سازمان بورس و اوراق بهادار و سایر مواردی که زوجه در زمان ثبت پرونده اعلام نماید نیز در زمره موارد استعلامی قرار می گیرد .

اولین پیشنهاد ما به شما مراجعه به وکیل دادگستری متخصص دعاوی خانواده می باشد. داوود اسیوند وکیل پایه یک دادگستری و متخصص در زمینه دعاوی ارث می تواند در این موارد همراه و مشاور شما باشد.

با توجه به موارد فوق الذکر زمانی که نتیجه استعلامات از ادارات مذکور به اداره ثبت مهریه منعکس می شود ، صرفا مواردی که به نام شوهر ثبت شده باشد ، معرفی و توقیف می گردد . پس اگر همسر شما اموالی دارد که به نام وی نیست یا هنوز منتقل نشده است ، یا اساسا دارای سند نباشد ، اداره ثبت مهریه امکان توقیف آنها را ندارد ، هر چند شما این موارد را اعلام کرده باشید و یا قولنامه های آنها را به اداره ثبت ارائه نمایید .

چاره کار چیست:

در صورتی که اموالی به نام همسر شما موجود بود و توقیف گردید که اداره ثبت آن اموال را اگر جزء مستثنیات دین نباشد ، ( که بعدا توضیح خواهیم داد ) به مزایده گذاشته و از مبلغ فروش آنها مهریه زوجه را پرداخت می نماید اما اگر چنانچه ذکر آن رفت اموالی یافت نشد و یا اموالی که شوهر در اختیار دارد ، سند ندارد یا سند آن بنام دیگری است ، باید پرونده در اداره ثبت مختومه گردیده و به دادگاه ارجاع شود . برای این کار کافیست که زوجه درخواست توقف عملیات اجرایی و مختومه کردن پرونده را در اداره ثبت ، ارائه نماید . بدین وسیله اداره ثبت گواهی اختتام پرونده را به زوجه تحویل می دهد و مشارالیها می تواند با ارائه آن برگه به همراه دادخواست مطالبه مهریه و ضمایم ، موضوع مهریه را در دادگاه مطرح نماید . در این مرحله زوجه می تواند قولنامه ها و یا مدارک تعلق اموال بدون سند شوهر را به دادگاه ارائه کند . به دلیل آنکه روش دادگاه در رسیدگی به پرونده ها به صورت ترافعی و با حضور طرفین انجام می پذیرد ( بر خلاف روش اداره ثبت که هیچ جلسه ای برای حضور طرفین تشکیل نمی دهد ) بنابراین اگر زوجه بتواند تعلق اموال مذکور به شوهر را ثابت نماید و یا شوهر اقرار بر مالکیت آن اموال نماید ، زوجه می تواند آن اموال را از طریق اجرای احکام دادگاه توقیف نماید و سپس طی تشریفاتی به فروش رساند و از محل فروش آن همه یا بخشی از مهریه خود را دریافت کند  .

مستثنیات دین:

مستثنبات دین در قانون احصا شده است و فقط مواردی که ذکر شده است جزء مستثنیات دین شخص محسوب می شود .  این اموال قابل توقیف نیستند . مستثنیات دین هر شخص عبارت است از :

الف – منزل مسکونی که عرفاً در شان محکوم‌علیه در حالت اعسار او باشد
ب – اثاثیه مورد نیاز زندگی که برای رفع حوائج ضروری محکوم‌علیه و افراد تحت تکفل وی لازم است.
ج – آذوقه موجود به قدر احتیاج محکوم‌ٌعلیه و افراد تحت تکفل وی برای مدتی که عرفاً آذوقه ذخیره می‌شود.
د – کتب و ابزار علمی و تحقیقاتی برای اهل علم و تحقیق متناسب با شان آنها.
ه- – وسایل و ابزار کار کسبه، پیشه‌ وران، کشاورزان و سایر اشخاص که برای امرار معاش ضروری آنها و افراد تحت تکفلشان
و-تلفن مورد نیاز مدیون.
ز – مبلغی که در ضمن عقد اجاره به موجر پرداخت می‌شود، مشروط بر اینکه پرداخت اجاره‌ بها بدون آن موجب عسر و حرج گردد و عین مستاجره مورد نیاز مدیون بوده و بالاتر از شان او نباشد.

البته موارد فوق الذکر تحت شرایطی قابل توقیف هستند ، مثلا اگر زوج دو منزل مسکونی یا بیشتر داشته باشد ، فقط یکی از آنها قابل توقیف نیست  ومابقی را می توان توقیف نمود و یا اینکه اگر منزل مسکونی در محل گرانقیمت یا به اصطلاح بالای شهر باشد و متراژ آن از 100 متر بیشتر باشد ، فقط تا 100 متر آن ( بر اساس رویه غالب ) قابل توقیف نیست و مازاد آن را می توان توقیف نمود  . به هر روی این موارد در نوشته جداگانه ای با عنوان ” مستثنیات دین ” در همین سایت به صورت مشروح توضیح داده شده و می توانید جزئیات بیشتر را در آن نوشته مطالعه نمایید  .

بهترین وکیل مهریه:

بهترین وکیل مهریه وکیلی است که اولا وکیل پایه یک دادگستری باشد و علم و تجربه خود را در امور مهریه و خانواده متمرکز نموده باشد ، یعنی پرونده هایی که در اختیار دارد ، پرونده های مربوط به امور خانواده باشد و تخصص خود را در این زمینه بدست آورده باشد  . وکیلی که وقت خود را برای مطالعه موارد مربوط به مهریه و امور خانواده مصروف نموده و تمام وقت کار حرفه ای خود را در دادگاههای خانواده و اداره ثبت مهریه بگذراند . وکیل مهریه باید به تمامی مقررات و قوانین ثبتی و قانون حمایت خانواده اشراف کامل داشته باشد و آراء مربوط به این دادگاهها را به صورت روزانه مطالعه نماید . چنین وکیلی قطعا می تواند در مطالبه مهریه یا سایر دعاوی خانوادگی شخص قابل تکیه و مشاور قابل قبولی برای موکل خود باشد .

داوود اسیوند، وکیل پایه یک دادگستری، متخصص در پرونده های طلاق، خانواده، مهریه، دیه، ارث و چک، آماده خدمات رسانی به شما عزیزان میباشد.

در صورت نیاز به مشاوره می توانید از طریق راههای ذیل با وکیل پایه یک دادگستری در ارتباط باشید.

   تلفن                        موبایل 

02144270612         09129215258

5/5 (1 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.