مجازات ضرب و شتم (کتک زدن) همسر:

هیچ  مردی حق ندارد همسر خود را کتک بزند. بدین صورت اگر شوهر ضرب و شتمی نسبت به همسر خود انجام دهد حسب مورد به مجازاتهای قانونی محکوم خواهد شد و این امر می تواند از دلایل طلاق از طرف زن محسوب گردد.

ضرب و شتم و ضرب و جرح در اصطلاح حقوقی دو موضوع متفاوت هستند. جرح به معنی جراحت وارد کردن یا مجروح نمودن است که نشان از بریدگی با چاقو یا آلات برنده و شکستن به نحوی که به لحاظ عرفی شخص مجروح محسوب گردد، دارد. اما شتم یعنی کتک زدن و ایجاد سیاهی و کبودی. بنابراین اگر چه مردم عادی این دو را به جای یکدیگر استفاده می کنند لکن در علم حقوق این دو متفاوتند.

شکایاتی که معمولا توسط زنان در دادگاهها مطرح می شود، بیشتر مربوط به ضرب و شتم است که شوهر در حال عصبانیت شروع به کتک زدن همسر خود می کند و از این برتری جسمانی که خداوند به او عطا نموده اند در راه بد و غلط استفاده می کند. بنابراین بر اثر این ضرب و شتم سیاهی ها و کبودی در صورت یا بدن زن باقی می ماند. همچنین ممکن است بر اثر کتک زدن شکستگی رخ دهد یا مثلا منافع عضوی از اعضای زن، مثل شنوایی در اثر پاره شدن پرده گوش از بین برود.  در موارد بسیاری بنده شاهد این بوده ام که گلوی زن توسط مرد فشار داده شده است که به هر حال هرچند کوتاه و با رد کم وقوع یافته، لکن می تواند از موارد طرح شکایت شروع به قتل نیز محسوب گردد.

 

قبل از تصمیم گیری در هر زمینه ای، گرفتن مشاوره از افراد متخصص، لازمه کار میباشد. برای گرفتن مشاوره از وکیل پایه یک دادگستری، اینجا را کلیک کنید.

 

اقدامات اولیه ثبت شکایت:

مناسب ترین اقدام برای شروع و ثبت شکایت ضرب و شتم یا ضرب و جرح پس از وقوع، تماس با پلیس است. یعنی بلافاصله با پلیس تماس گرفته شود تا مامورین در صحنه حاضر شوند و گزارشی مبنی بر وقوع حادثه تنظیم نمایند. این گزارش یا صورت جلسه بعدا می تواند به عنوان مدرکی بر وقوع ضرب یا جرح در دادگاه مورد استفاده قرار گیرد. درحقیقت از آنجا که معمولا ضرب و شتم زن در منزل صورت می گیرد و علی الاصول کسی شاهد بر واقعه نیست که بعدا در دادگاه شهادت دهد. بنابراین آماده کردن این دلایل برای ارائه به دادگاه، می تواند بسیار موثر واقع گردد.

معمولا خانمها این اقدام اولیه را به جهت عدم اطلاع یا بر اثر ترس از اقدامات شوهر انجام نمی دهند. البته نبود گزارش پلیس موضوع خیلی مهمی نیست و بدون آن نیز می توان شکوائیه را ثبت و مطرح کرد و حتی در غالب موارد امکان اخذ نتیجه و  حکم مجازات شوهر  نیز بدون آن، قابل اخذ از دادگاه است، لکن آنچه گفته شد بهترین راه و مطمئن ترین مسیر برای رسیدن به نتیجه مناسب  است. بنابراین پیشنهاد ما تماس فوری با پلیس، گرفتن صورت جلسه از پلیس و ترک منزل است تا بدین وسیله از خطرات بعدی که ممکن است به وجود بیاید در امان بمانند و سپس در اولین فرصت – همانروز یا فردای آن روز- برای ثبت شکایت و معرفی به پزشکی قانونی به کلانتری محل رجوع نمایند.

مدارک لازم برای ثبت شکایت:

برای ثبت شکایت ضرب و شتم یا ضرب و جرح مدارک خاصی لازم نیست. اگر گزارش پلیس همانگونه که در فوق ذکر گردید اخذ شده است آن را همراه داشته باشید. در غیر این صورت با در دست داشتن مدرک شناسایی مثل کارت ملی با گواهینامه به کلانتری محل مراجعه کنید. پلیس موظف است همه وقت شکایات را دریافت و ثبت کند. سپس پلیس با کسب اجازه از دادستان نامه ای جهت معرفی بزه دیده یا شاکی به پزشکی قانونی صادر می کند. در این مرحله زن باید بلافاصله و قبل از اینکه آثار کبودی یا زخم ها بهبود یابد در پزشکی قانونی حاضر شود.

پزشکی قانونی پس از معاینه اعضای آسیب دیده طی نظریه ای خطاب به بازپرس یا دادستان موارد مشاهده شده و میزان آن را با شرح جزئیات به همراه عکس شاکی ارائه می نماید که منشا و ماخذ صدور حکم مجازات خواهد بود.   در این مرحله اگر شاکی اعتراضی نسبت به گزارش تهیه شده دارد باید اعلام نماید. در واقع آنچه که در این مرحله ثبت و نوشته می شود اگر طی مدت مشخص نسبت به آن اعتراض نشود، دیگر قابل اعتراض نیست و از آنجا که آثار صدمات و جراحات بزودی از بین می رود امکان اثبات صدماتی که وجود داشته لکن در نظریه پزشکی قانونی عنوان نشده باشد، بسیار دشوار خواهد بود. بنابراین اگر صدمات یا جراحاتی وجود دارد که در نظریه پزشکی قانونی درج و ثبت نگردیده، باید بلافاصله مورد اعتراض شاکی در دادسرا واقع گردد تا مقامات صالح برای بررسی مجدد، شاکی را به پزشکی قانونی ارجاع نمایند.

به هر حال همانگونه که قبلا عرض شد ملاک صدور دیه یا تعیین مجازات، همین نظریه پزشکی قانونی است که به دادسرا اعلام و در پرونده ثبت می شود.

 

اولین پیشنهاد ما به شما مراجعه به وکیل دادگستری متخصص دعاوی خانواده می باشد. داوود اسیوند وکیل پایه یک دادگستری و متخصص در زمینه دعاوی ارث می تواند در این موارد همراه و مشاور شما باشد.

 

اثبات وقوع ضرب و شتم:

در هر دعوی یا شکایت آنکه باید دلایل اولیه را ارائه نماید شخصی است که دعوی یا شکایت را مطرح کرده است. در حقیقت طبق قاعده کسی که از او شکایت شده فقط کافی است که انکار کند و از آنجا که اصل بر برائت اشخاص است بنابراین اگر دلایل کافی برای محکومیت متهم ارائه نشود، قاضی باید اصل برائت را جاری ساخته و رای بر بی گناهی متهم صادر کند.

وظیفه ارائه دلیل بر عهده شاکی است. برای همین موضوع است که در ابتدای نوشته، از لزوم تحصیل دلایل مثل گزارش پلیس پس از وقوع ضرب و شتم صحبت کردیم. سایر ادله و دلایل برای اثبات وقوع ضرب و شتم یا ضرب و جرح به قرار زیر است:

در حقیقت معمولا زمان ضرب و شتم زوجین در منزل هستند و بنابراین کسی شاهد این واقعه نیست، در این موارد می توان از شهادت فرزندان استفاده کرد اما به شرطی که ایشان به سن قانونی رسیده باشند چرا که یکی از موارد صحت شهادت بلوغ در انسان است وشهادت اشخاصی که به سن بلوغ نرسیده اند، فقط به عنوان مطلع قابل شنیدن و استماع است. سن بلوغ در دختران هشت و نیم سال و در پسران چهارده و نیم سال شمسی است.

پس دلیل اول می تواند شهادت شهود از جمله فرزندان بالغ باشد. به شرط آنکه حاضر باشند علیه پدر در دادگاه شهادت دهند.

از دلایل دیگر می توان به تحقیق محلی اشاره کرد. در واقع تحقیق محلی از طرف شاکی از مرجع رسیدگی کننده در خواست می شود  و آن مرجع با دستور قضایی به ضابطین دادگستری امر می نماید که در محل واقعه حاضر شده و با راهنمایی شاکی از اشخاصی که ممکن است در مورد وقوع جرم اطلاعاتی داشته باشند پرس و جو نماید. مثلا همسایه هایی که در مجتمع مسکونی محل وقوع جرم سکونت دارند.

وظیفه دادرس در دعوی ضرب و شتم:

در دعوی ضرب و شتم زن توسط همسر وظیفه دادسرا (دادیار/بازپرس) انجام تحقیقات و بررسی صحت و سقم وقوع ماجراست و اینکه آیا اساسا ضرب و شتمی واقع شده است یا خیر، این وظیفه با عنایت به ادله اثبات دعوی و در چارچوب آنچه که در قوانین آمده، میسر است مثلا احضار متهم و بازجویی از او، ارجاع موضوع به ضابطین و صدور دستورات مبنی بر تحقیق از مطلعین یا شهود احتمالی، بررسی فیلم های ضبط شده دوربین های احتمالی و سایر مواردی که قانون اجازه داده است.

در صورتی که ادله و مدارک ارائه شده، قانع کننده باشد، دادسرا پرونده را با صدور کیفرخواست به دادگاه ارسال می کند  که در آن صورت دادگاه بر اساس نظریه پزشکی قانونی و صدمات وارد شده که در آن نظریه منعکس شده دیه و مجازات تعیین می کند.

وظیفه وکیل پایه یک دادگستری در دعوی ضرب و شتم:

وکیل پایه یک دادگستری در این دعاوی راهنمایی شاکی در تهیه مدارک و مستندات و ارائه آن به نحو مقتضی در مرحله دادسرا است.  در واقع وکیل پایه یک دادگستری می تواند از بین ادله آنچه که نزدیکتر و بهتر برای اثبات جرم است به دادسرا ارائه کند و بر اساس قانون و به زبان حقوقی آنچه ارائه شده است را توجیه و مستدل نماید. چه بسیار افرادی که علیرغم محق بودن و مورد ظلم قرار گرفتن به دلیل عدم اطلاع از نحوه ارائه مستندات و دلایل و به خاطر جهل به قانون در دعوی شکست خورده و نه تنها به حق خود نرسیده اند بلکه مورد استهزا طرف شکایت نیز قرار گرفته اند. بنابراین هرچند که اشخاص خود می توانند و حق دارند که دعاوی یا شکایات را مستقیما و بدون واسطه به دادگاه ارائه کنند لکن پیشنهاد اکید حقیر استفاده از علم متخصصین که همان وکلای پایه یک دادگستری در این زمینه هستند می باشد.

حرف آخر:

وکیل پایه یک دادگستری داوود اسیوند عضو کانون وکلای مرکز متخصص در دعاوی خانواده- ثبتی و ملک، با سابقه درخشان در این نوع دعاوی و با میانگین برد بالای 95 % از پرونده ها می تواند گزینه بسیار مناسبی برای وکالت در این زمینه ها برای اشخاصی باشد که نیازمند کمک در راه احقاق عدالت هستند. تجربه کافی و علم بالا دو فاکتور مهم و اساسی در بین وکلای دادگستری است که فقط در سایه مطالعه مداوم و مکرر و شرکت در دادگاهها و پرونده های متعدد قابل دسترسی است.

 

داوود اسیوند، وکیل پایه یک دادگستری، متخصص در پرونده های طلاق، خانواده، مهریه، دیه، ارث و چک، آماده خدمات رسانی به شما عزیزان میباشد.

در صورت نیاز به مشاوره می توانید از طریق راههای ذیل با وکیل پایه یک دادگستری در ارتباط باشید.

   تلفن                        موبایل 

02144270612         09129215258

5/5 (1 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.