وکیل مهریه

مهریه ، مهر یا صداق مهمترین حقوق مالی زن است که بر اساس قانون به محض وقوع عقد نکاح به تملک زن در می آید و زن هرموقع که بخواهد می تواند آن را مطالبه کند.

ماده 1082 قانون مدنی : به مجرد عقد زن مالک مهر میشود و می‌تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید.

وکیل مهریه:

وکیل مهریه وکیل پایه یک دادگستری است که نسبت به قواعد و قوانین حقوقی مهریه و خانواده فعالیت می نماید . در واقع وکیل مهریه نسبت به قوانین ثبتی در اجرای ثبت و قوانین قانون مدنی در مورد حقوق خانواده و قانون حمایت از خانواده تبحر و تجربه خاص دارد.

وکیل مهریه به دلیل آنکه به اندازه کافی تجربه در دعاوی مربوطه کسب نموده و دانش و تخصص در این امور پیدا کرده است ، می تواند برای مراجعین در زمینه مهریه بهترین کمک و راهنما باشد و با کمترین هزینه و در کمترین زمان ممکن ، همراه موکل خود باشد تا نتیجه مطلوب بدست آید . وکیل مهریه صرفا وکیل زوجه نیست ، بلکه می تواند وکیل زوج نیز باشد . به هر حال در قانون مهریه برای شوهر نیز تدابیری اندیشیده شده تا زوجه نتواند همه اموال شوهر را ببرد و تا آنجا که جزء مستثنیات دین باشد ، شوهر می تواند اموال خود را نگاه دارد ، بنابراین وکیل مهریه می تواند زمانی که اموالی که جزء مستثنیات دین شوهر است ، توقیف شده باشد برای آزادی و رفع توقیف آن اموال به زوج کمک و یاری رساند .

بهترین وکیل مهریه :

بهترین وکیل مهریه شخصی است که دانش و تجربه کافی در این زمینه داشته باشد ، بهترین وکیل مهریه در واقع تمامی اوقات تخصصی شغل خود را در دادگاههای خانواده و اجرای ثبت مهریه می گذراند . شما می توانید با بهرمندی از مشاوره بهترین وکیل مهریه و با راهنمایی او ، در زمان مناسب نتیجه مطلوب خود را بدست آورید . بهترین وکیل مهریه کسی است که بداند در چه صورت موکل در موضوع مهریه موفق می شود و در چه زمان مطالبه مهریه بی فایده است ، بهترین وکیل مهریه باید این عوامل موفقیت یا شکست را با موکل خود از روز نخست در میان گذارد ، چرا که این حق موکل است که بداند درصد موفقیت وی در زمان شروع تا چه میزان است . به همین دلیل ما به شما توصیه می کنیم از مشاوره بهترین وکیل مهریه در تهران بهرمند شوید و قبل از هر اقدامی با مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری میزان موفقیت خود را پیش بینی کنید .

وکیل متخصص مهریه باید چه ویژگی هایی داشته باشد :

وکیل متخصص مهریه وکیلی است که نسبت به دادگاهها و مراجعی که به امور خانواده رسیدگی می کنند آشنایی کامل داشته باشد و از تجربه کافی در این زمینه برخوردار باشد . وکیل متخصص مهریه باید دانش گسترده ای در این زمینه داشته باشد و به صورت مکرر دانش خود را به روز نماید ، از قوانین جدید در رسته خود بلافاصله مطلع شود و آراء دادگاهها در این زمینه را به صورت مداوم مطالعه نماید .

سخنوری و مجاب کنندگی دو عنصر مهم در انتخاب وکیل متخصص مهریه است . وکیلی که توانایی سخنوری نداشته باشد در بیان حقایق و دفاعیات از جانب موکل خود موفق نخواهد بود و بنابراین عدالتی که مد نظر قانون است اجرا نمی گردد. وکیل متخصص مهریه به دلیل انجام مکرر پرونده های مهریه به تمامی زیر و بم امور آشناست و به رویه و روش اداری انجام امور مربوطه تسلط دارد، این موضوعی است که در هیچ قانون و مقرراتی نوشته نشده است و صرفا با حضور در این مراجع است که می توان به چنین دانش و تجربه ای دست یافت .

انواع مهریه :

مهریه به طور کلی به دو بخش تقسیم می گردد ، مهریه عند المطالبه و مهریه عند الاستطاعه .

مهریه عندالمطالبه آن است که زن هر موقع بخواهد ( البته پس از جاری شدن عقد نکاح ) می تواند آن را از شوهر خود مطالبه نماید و شوهر موظف است بلافاصله مهریه زنش را پرداخت نماید . اگر شوهر در پرداخت مهریه عندالمطالبه اهمال یا تعللی نماید زن می تواند با مراجعه به دایره اجرای اسناد رسمی لازم الاجرا اموال شوهر را توقیف نماید .

مهریه عندالاستطاعه آن است که مرد فقط در صورتی که استطاعت مالی و توانایی پرداخت مهریه را داشته باشد باید آن را پرداخت نماید ، اما در عمل با توجه به قوانین فعلی و موضوع مستثنیات دین ، عملا این دو نوع مهریه یعنی مهریه عندالمطالبه و عندالاستطاعه تفاوتی با هم ندارند . در واقع اگر از شوهر اموالی پیدا شود که جزء مستثنیات دین نباشد ، چه مهریه عندالمطالبه باشد و چه عندالاستطاعه آن اموال به نفع زن توقیف می شود . بنابراین در وضعیت فعلی این دونوع مهریه در نحوه پرداخت تفاوت چندانی با هم ندارند .

روشهای مطالبه و گرفتن مهریه:

به طور کلی دو روش برای گرفتن مهریه وجود دارد ، اجرای ثبت و دادگاه .

دریافت مهریه از طریق اجرای ثبت :

گرفتن مهریه از طریق اجرای ثبت راه اول برای مطالبه مهریه است ، در واقع بر اساس قانون برنامه ششم توسعه کشور برای مطالبه مهریه زن ابتدا باید از طریق اجرای ثبت اقدام نماید ، سپس اگر تمام یا بخشی از مهریه از آن طریق وصول نشد ، برای گرفتن بقیه به دادگاه مراجعه کند .

دریافت مهریه از طریق اجرای ثبت بدین شکل است که زن با ارائه قباله ازدواج خود به دفترخانه ای که سند ازدواج را تنظیم کرده است ، تقاضای صدور اجرائیه می نماید ، دفتر خانه، سند اجرائیه را صادر می کند و در قباله قید می کند که سند به اجرا گذاشته شد . از آن پس اجرائیه به صورت اتوماسیون و بر خط به اداره اجرای ثبت اسناد لازم الاجرا در اداره ثبت محل ارسال می شود و پس از تشکیل پرونده اجرایی ، عملیات توقیف اموال شوهر شروع می گردد . زن می تواند از طریق اجرای ثبت تقاضای ممنوع الخروجی مرد را تا زمان  پرداخت مهریه ، از اداره ثبت بنمابد .

گرفتن مهریه از طریق دادگاه بدین صورت است که زوجه تقاضای خود را از طریق اداره ثبت به جریان می اندازد ، اگر در اداره اجرای ثبت اموالی از شوهر توقیف نشد و یا اگر توقیف شده تکافوی پرداخت همه مهریه را نمی نماید ، زوجه می تواند با دریافت آن مبالغ ، پرونده را در اداره ثبت مختومه نماید و با برگه ای که از اداره ثبت می گیرد ، ( برگ معرفی به دادگاه ) دعوای مطالبه مهریه خود را از طریق دادگاه ثبت نماید . دادگاه با ثبت دادخواست جلسه رسیدگی تشکیل داده و با دعوت از طرفین رای به پرداخت مهریه صادر می نماید .

زوج در این مقطع می تواند در صورتی که اموالی بغیر از مستثنیات دین نداشته باشد ، تقاضای اعسار نموده و پرداخت مهریه برای وی به صورت قسطی فراهم می شود .

مهریه در طلاق توافقی :

مهریه در طلاق توافقی همان است که بر آن توافق می شود ، بنابراین در این نوع طلاق چون اساسا پرونده بر اساس توافق طرفین مطرح می شود ، مهریه نیز همان خواهد بود که طرفین با هم بر میزان آن توافق کنند. در این صورت ، اگر طرفین بر میزان مهریه توافق کنند ، مهریه می تواند تمام و کمال پرداخت شود ، یا اصلا زن مهریه خود را ببخشد و یا بخشی از آن به زن تعلق گیرد . برای این نوع طلاق زوجین باید قبل از هر اقدامی توافقات خود در امور مالی مثل مهریه را مکتوب نموده امضا نمایند و آن برگ توافقنامه را به همراه دادخواست طلاق توافقی به دادگاه ارائه نمایند تا دادگاه بر همان اساس رای طلاق صادر نماید . در مورد مهریه در طلاق توافقی طرفین می توانند موضوعی غیر از سکه طلا را برای مهریه تعیین نمایند ، مثلا یک باب منزل مسکونی یا سه دانگ از یک قطعه زمین یا خودرو یا هر مال دیگری . در این صورت دادگاه بر اساس همان توافق رای صادر می نماید . بهترین راهکار در این موارد آن است که زوج قبل از طرح دعوی طلاق توافقی اموال مذکور را به زوجه منتقل نماید و زوجه نیز اقرارنامه رسمی تنظیمی در دفتر اسناد رسمی مبنی بر بخشش و بذل همه مهریه به زوج بدهد ، در این صورت دیگر پس از صدور رای طلاق موضوعی بغیر از طلاق برای اجرا باقی نمی ماند و طرفین پس از صدور رای می توانند بلافاصله با اسقاط حق تجدید نظر خواهی و فرجام ، برگه معرفی به دفتر طلاق را اخذ نمایند .

حق حبس در مهریه:

حق حبس در مهریه آن است که زن اگر باکره و دوشیزه باشد می تواند تمکین از شوهر را منوط به دریافت تمام مهریه نماید . یعنی باکرگی خود را نگاهدارد و در مقابل آن از مرد بخواهد که ابتدا تمام مهریه اش را به وی پرداخت کند . در این صورت حتی اگر مرد توانایی پرداخت مهریه را نداشته باشد و دادگاه پرداخت مهریه را به صورت اقساطی تعیین نماید ، تا پایان اقساط و گرفتن کلیه مهریه زن می تواند از تمکین خودداری نماید و مرد موظف است بغیر از اقساط مهریه نفقه زوجه را نیز پرداخت نماید.

ماده 1085 قانون مدنی: زن میتواند تا مهر به او تسلیم نشده از ایفاء وظایفی که در مقابل شوهر دارد امتناع کند مشروط بر این که مهر او حال باشد و این امتناع ‌مسقط حق نفقه نخواهد بود.

مهریه پس از فوت شوهر :

مهریه پس از فوت شوهر قابل دریافت است . زن می تواند از ماتر شوهر مهریه خود را مطالبه نماید و چون مهریه از دیون ممتازه است ، آنچه از اموال شوهر بر جا مانده است باید ابتدا بابت مهریه زن پرداخت شود ، سپس اگر مالی باقی بماند به سایر وراث یا طلبکاران خواهد رسید.

مهریه قبل از نزدیکی :

مهریه قبل از نزدیکی بدین معنا که شوهر قبل از آنکه با همسرش رابطه زناشویی داشته باشد ، همسر خود را طلاق دهد . در این صورت زن فقط مستحق دریافت نیمی از مهریه تعیینی است . اگر مرد قبل از نزدیکی تمام مهریه زن را پرداخت کرده باشد ، می تواند بعد از طلاق نیمی از مهریه را مسترد نماید .

مواردی که به زن مهریه تعلق نمی گیرد :

اگر به جهتی از جهات قانونی عقد نکاح بین زن و شوهر فسخ شود ، زن مستحق مهریه نیست . در این زمینه ماده 1101 قانون مدنی مقرر می دارد : هر گاه عقد نکاح قبل از نزدیکی به جهتی فسخ شود زن حق مهر ندارد، مگر در صورتی که موجب فسخ عنن باشد که در این صورت، با‌ وجود فسخ نکاح، زن مستحق نصف مهر است . ( عنن به مشکل نعوذ در مردان گویند )

مهریه به صورت وجه نقد :

اگر مهریه در زمان عقد وجه نقد بوده باشد ، در زمان مطالبه با استفاده از فرمولی که در اجرای احکام مورد استفاده قرار می گیرد ، بر اساس شاخص تورم بانک مرکزی ، مبلغ آن به روز خواهد شد . البته این مبلغ به اندازه مبلغ واقعی تورم نیست اما به هر حال مبلغی به اصل مهریه اضافه می گردد .

مزایای داشتن وکیل مهریه:

اگر برای مطالبه مهریه وکیل داشته باشید و اگر وکیلی که انتخاب می کنید وکیل مهریه یا وکیل متخصص در دعاوی خانواده باشد ، بدون حضور شما در هیچ دادگاه و مرجعی فرایند مهریه انجام پذیرفته ، اموال شوهر بازداشت شده و به فروش می رسد و بر اساس مبالغی که از حاصل فروش اموال شوهر به دست می آید ، سکه بهار آزادی تحویل زن می گردد. ضمن اینکه به جهت دانش و تجریه ای که وکیل مهریه دارد ، از طرح دعاوی جانبی و غیر ضروری پرهیز می گردد و بنابراین فرایند رسیدن به نتیجه مطلوب کوتاهتر خواهد شد . بنابراین پیشنهاد ما به شما انتخاب وکیل خوب مهریه است که با دانش و تجربه خود بتواند با کمترین هزینه و زمان مطالبات شما را انجام داده ، نتیجه نهایی را به دست آورد .

داوود اسیوند، وکیل پایه یک دادگستری، متخصص در پرونده های طلاق، خانواده، مهریه، دیه، ارث و چک، آماده خدمات رسانی به شما عزیزان میباشد.

در صورت نیاز به مشاوره می توانید از طریق راههای ذیل با وکیل پایه یک دادگستری در ارتباط باشید.

   تلفن                        موبایل 

02144270612         09129215258

5/5 (3 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.