طلاق بدون بخشیدن مهریه

طلاق از طرف زن امریست که در قوانین ما برای آن راهکار زیادی وجود ندارد. یعنی قانون امکان طلاق از طرف زن را بسیار محدود نموده است.  در این مطلب موضوع طلاق بدون بخشیدن مهریه را بررسی میکنیم .

اگر زنى به دليل عسر و حرج ناشى از عدم رعايت حقوق زناشويى مانند عدم پرداخت نفقه، تقاضاى طلاق كند حاكم مى‏تواند مرد را به رعايت حقوق زناشويى الزام نموده یا طلاق زن را بدون رضايت شوهر اجرا کند، از اين رو زن مى‏تواند كليه مهريه خود را مطالبه كند و از شوهر ناسازگار خويش جدا می‎شود. اما صدور چنین حکمی مستلزم آن است که زن در دادگاه عسر و حرج خود را اثبات نماید که البته کار بسیار دشواری خواهد بود.

عسر و حرج چیست: 

عسر و حرج به معنای مشقت و رنج تحمل ناپذیر است. برای صدور حکم طلاق زن در دعوایی که زن مطرح نموده است، باید ثابت شود که او در مشقت و رنجی زندگی می کند که تحمل آن عرفا امکان پذیر نیست. معیار تحمل ناپذیری مشقت و رنج همانگونه که گفته شده ، عرف و شخص عاقل عادی است. شخص عاقل عادی یعنی شخص نامعلومی که عاقلانه رفتار می کند و اگر در چنین شرایطی قرار گیرد ، عرفا دچار مشقت تحمل ناپذیر می گردد. بنابراین معیار رنج در عسر و حرج شخصی نیست ، یعنی زن نمی تواند مثلا اعلام کند که من از خساست شوهرم به تنگ آمده ام و در عسر و حرج هستم، چون علیرغم اینکه خسیس بودن شوهر از موارد عدم حسن معاشرت است ، لکن از موارد عسر و حرج محسوب نمی شود ، مگر آنکه بتوان ثابت کرد که این خساست و بخل به درجه ای است که شوهر حتی غذا و مایحتاج روزانه خانه را تهیه نمی کند. در مجموع برای اثبات عسر و حرج باید وضعیت دشواری را اثبات کرد که هرکس در آن وضعیت باشد ، به درد و رنج و سختی و مشقت بسیار دچار خواهد گشت .

طلاق از طرف زن

زن تحت هیچ شرایطی نمی تواند بدون دلیل و یا بدون رضایت از شوهر خود طلاق بگیرد. بر خلاف اینکه مرد میتواند در هر زمانی زن خود را طلاق بدهد، ولی زن برای اینکه بتواند از شوهر خود طلاق گیرد باید دلیل قانع کننده برای دادگاه داشته باشد. دلیل قانع کننده نیز همان عسر و حرج است که فوقا بدان پرداختیم .

قبل از تصمیم گیری در هر زمینه ای، گرفتن مشاوره از افراد متخصص، لازمه کار میباشد. برای گرفتن مشاوره از وکیل پایه یک دادگستری، اینجا را کلیک کنید.

درخواست طلاق از طرف زن در دوران عقد

درخواست طلاق از طرف زوجه در دوران عقد بسیار دشوارتر است ، زیرا در این ایام علی رغم وقوع عقد نکاح هنوز زندگی مشترکی شروع نشده است و آوردن دلیل موجه و قانونی از سوی زوجه برای طلاق – در صورت مخالفت مرد –  محال به نظر می رسد .

اما در هر حال در دوران عقد نیز زن می تواند با اثبات یکی از موارد ۱۲گانه شروط عقدنامه یا عسر و حرج از دادگاه تقاضای طلاق کند. جدا از مباحث عسر و حرج و تشخیص آن در صورت اثبات هر یک از شروط زیر توسط زن , امکان طلاق یک طرفه برای زن فراهم می گردد ؛

  • مرد به مدت شش ماه نفقه زن را ندهد.
    • در صورتی که زن بتواند سوء رفتار مرد را ثابت کند.(فحش دادن، توهین، کتک زدن و یا تهدید)
    • در صورتی که مرد بیماری خطرناک غیر قابل درمان داشته باشد.
    • چنان چه مرد دیوانه باشد و امکان برهم زدن عقد وجود نداشته باشد.
    • مرد مشغول کاری باشد که مخل آبروی زن باشد.
    • محکوم شدن مرد به مجازات ۵ سال حبس و یا بیشتر .
    • اعتیاد به مواد مخدر ، مشروبات الکلی ، که به زندگی آسیب وارد کند .
    • غیبت و ترک زندگی از طرف مرد به مدت شش ماه مستمر .
    • محکومیت مرد به هر جرم و مجازات.
    • بچه دار نشدن مرد بعد از گذشت پنج سال از عقد .
    • مفقود الاثر شدن مرد بعد از شش ماه از مراجعه زن به دادگاه.
    • ازدواج مجدد مرد بدون اجازه همسر خود.

این موارد که فوقا ذکر گردید از شروط ضمن عقد نکاح است که در آن پیش بینی شده است که اگر چنین وقایعی رخ داد، زن می تواند تقاضای طلاق نماید و دادگاه با اثبات و احراز وقوع یکی از موارد فوق رای به طلاق خواهد داد. ضمن آنکه می توان از این موارد به عنوان مثالهایی برای عسر و حرج نیز استفاده کرد ، چرا که بسیاری از موارد فوق از مصادیق عسر و حرج هستند. مثلا غیبت و ترک زندکی از طرف مرد به مدت شش ماه مستمر ، یا اعتیاد زیان آور شوهر و غیره که هر یک به تنهایی می تواند در صورت اثبات در دادگاه وقوع عسر و حرج را احراز نماید.

وکالت برای طلاق بدون بخشیدن مهریه

اگر زنی وکالت در طلاق داشته باشد در پاسخ این سوال که آیا او می تواند به جز طلاق، مهریه را نیز مطالبه نماید ، پاسخ اولیه بلی خواهد بود. اما به هر حال باید مفاد وکالت در طلاق را نیز در نظر گرفت . معمولا در وکالت نامه های طلاق موضوع مطالبه مهریه و بذل آن به اختیار زوجه قرار داده می شود ، ولی از طرف دیگر غالبا زوج وکالت نامه طلاق را بدون گرفتن سند اقرارنامه بخشش مهریه به زوجه اعطا نمی نماید .

لیکن در صورتی که زن بخواهد بدون دلیل مشروع و بدون آن که شوهر از وظایف شرعى و قانونى خود کوتاهى کرده باشد

و صرفا به دلیل کراهت از مرد خواهان طلاق باشد ، بایستى رضایت شوهر را در امر جدایی جلب کند که این امر در قالب طلاق خلع و مبارات ممکن می‌‏شود.

نفقه در طلاق از طرف زن

بعد از اینکه زن و مرد، باهم عقد میکنند، زن میتواند نفقه خود را از شوهرش بگیرد. در طول زندگی مشترک، اگر قبلا زن نفقه اش را نگرفته باشد، میتواند هم نفقه گذشته را از مرد بگیرد . اگر زن از مرد وکالت در طلاق و یا یکی از شرطهای ۱۲ گانه در سند ازدواج را داشته باشد میتواند هم برای طلاق اقدام کند و هم نفقه اش را بگیرد. بنا بر آخرین بخشنامه رییس قوه قضاییه در مورد نفقه زن ، به شوراهای حل اختلاف  و دادگاههای خانواده اعلام شده است که صرفا نفقه زن از زمانی که از منزل شوهر خارج شده است قابل مطالبه خواهد بود  و اگر زنی نفقه ایام زمانی را که در منزل شوهر حضور داشته را مطالبه نماید ، حکم به رد نفقه ایام مذکور صادر خواهد شد .

اولین پیشنهاد ما به شما مراجعه به وکیل دادگستری متخصص دعاوی خانواده می باشد. داوود اسیوند وکیل پایه یک دادگستری و متخصص در زمینه دعاوی ارث می تواند در این موارد همراه و مشاور شما باشد.

اجرت المثل در طلاق از طرف زن

اجرت المثل، در واقع دستمزدی است که زن در ازای کارهایی که در منزل مشترک انجام میدهد، به او از طرف مرد پرداخت می شود. اگر طلاق از طرف مرد باشد ، اجرت المثل را دادگاه تعیین نموده و حکم پرداخت آن را  صادر می نماید  ، اما اگر طلاق از طرف زوجه درخواست شده باشد ، زوجه برای مطالبه اجرت المثل باید دو شرط زیر را در دادگاه اثبات نماید .

  • انجام کارهای خانه به دستور زوج انجام گرفته باشد .
  • زوجه قصد تبرع نداشته باشد.

به بیان دیگر زوجه باید اثبات کند که از ابتدا با قصد گرفتن دستمزد کارهای خانه را انجام داده است و حال که انجام داده است بر اساس دستورات شوهر بوده است .

جهت مشاوره مستقیم با وکیل دادگستری متخصص در امور طلاق اینجا کلیک نمایید

مراحل وصول و یا به اجرا گذاشتن مهریه

  1. شما نیاز به وقت مشاوره حضوری با وکیل متخصص در امور خانواده دارید تا مدارک خود را تحویل ایشان دهید. (برای دریافت وقت با شماره تلفن 44270612 تماس حاصل فرمایید)
  2. پس از گرفتن وقت حضوری با وکیل مدارک زیر را تکمیل و به همراه داشته باشید.
  3. اصل سند ازدواج
  4. اصل شناسنامه
  5. کپی کارت ملی
  6. در این مرحله مدارک تحویل وکیل شده و وکالت به وکیل اعطا می شود.
  7. حضور وکیل در جلسات دادگاه و صدور حکم مبنی بر محکومیت زوج به پرداخت مهریه.

وکیل پایه یک دادگستری متخصص دعاوی خانواده می تواند شما را در رسیدن به نتیجه مطلوب همراهی نموده، همچنین از ورود شما به فرآیندهای جانبی، طولانی و بی فایده دادگستری جلوگیری نماید و مسیر مستقیم برای رسیدن به نتیجه نهایی را به شما نشان دهد. وکیل خانواده می تواند بدون حضور شما در پروسه رسیدگی در همه جریان دادرسی حضور داشته باشد و به تنهایی از بدو تا خاتمه دعوی را انجام دهد. وکیل مهریه که جزئی از دعاوی خانوادگی است به شما در پاسخ به اعتراضات و ادعاهای طرف دیگر کمک نموده، راه را برای رسیدن به نتیجه مطلوب کوتاهتر می نماید. وکیل مجرب خانواده به همه فرایند دادرسی و رسیدگی آگاهی کامل دارد و می توانید با مشاوره های وکیل پایه یک از سردرگمی در فرایندهای پیچیده دادگاهها و ادارات ثبت رهایی یابید. بنابراین پیشنهاد ما به شما انتخاب وکیل پایه یک طلاق و مهریه است تا در دعاوی حانواده در کنار شما باشد.

 

داوود اسیوند، وکیل پایه یک دادگستری، متخصص در پرونده های طلاق، خانواده، مهریه، دیه، ارث و چک، آماده خدمات رسانی به شما عزیزان میباشد.

در صورت نیاز به مشاوره می توانید از طریق راههای ذیل با وکیل پایه یک دادگستری در ارتباط باشید.

   تلفن                        موبایل 

02144270612         09129215258

5/5 (1 نظر)

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.