نمونه متن طلاق توافقی:

طلاق توافقی کاملا بر اساس توافق طرفین شکل می گیرد. برای همین تنظیم کردن متنی که تعهدات طرفین را مشخص می کند موضوعی حائز اهیمت است.

فرایند طلاق توافقی ممکن است تا دوماه یا بیشتر به طول انجامد، بنابراین هر یک از زوجین احتمال دارد علیرغم توافقاتی که نموده اند طی این مدت دو سه ماهه تغییر نظر داده از مواضع پیشین خود عدول نموده یا مطالبات بیشتری تقاضا نمایند. بهترین راه حل نوشتن یک توافق نامه حقوقی قابل اجراست که در صورتی که هر یک از طرفین نسبت به تعهدات خود تخلفی انجام داده یا آنها را انجام ندادند، بدون بر هم خوردن توافق طلاق بتوان طرف متخلف را مجبور به انجام تعهد نمود.

در واقع با تخلف هر یک از طرفین از تعهدات خود، روند توافقی بودن طلاق به خطر می افتد و این احتمال که توافق پا برجا بماند کمتر می شود، پس چاره این است که تا زمانی که طرفین در انجام طلاق استوار و جدی هستند، توافق نامه ای نوشته شود که طی آن توافق طلاق پا بر جا بماند اما بتوان متخلف را به انجام تعهدات مجبور کرد.

اولین پیشنهاد ما به شما مراجعه به وکیل دادگستری متخصص دعاوی خانواده می باشد. داوود اسیوند وکیل پایه یک دادگستری و متخصص در زمینه دعاوی ارث می تواند در این موارد همراه و مشاور شما باشد.

بر اساس چنین توافق نامه ای اگر هر کدام از زوجین به تعهدی که ذیل آن را امضا نموده است عمل نکند، می توان از طریق دادگاه او را مجبور به انجام تعهدش نمود. (البته اگر توافق نامه کامل و صحیحی نوشته شود که اثر حقوقی داشته باشد). این فرایند هر چند پروسه طلاق را طولانی تر می نماید و باید ابتدا الزام متخلف به انجام تعهد را از دادگاه تقاضا کرد، اما برای زوجه این نکته مثبت را دارد که مشارالیها را از آوردن دلایل مربوط به عسر و حرج که گاهی مورد قبول دادگاهها واقع می شود و گاه نمی شود، معاف می نماید. به بیان ساده زن با توجه به چنین قراردادی می تواند زوج را محبور به طلاق نماید و از فرایند طولانی و سنگین طلاق یکطرفه جلوگیری می شود.

ذیلا یک نوع ساده از متن توافق نامه طلاق توافقی آورده شده که می توان از آن در موارد ضروری استفاده نمود، لکن پیشنهاد من مشاوره با وکیل پایه یک داگستری برای هر مورد است زیرا اگر چه در نهایت به یک موضوع (طلاق توافقی) منجر خواهد شد اما هر کدام شرایط و وضعیت مخصوص خود را دارد و نمی توان برای همه به اصطلاح نسخه واحد تجویز کرد و بنا به مورد هر کدام از موارد و پرونده ها می طلبد که جزئیات متفاوتی در آن لحاظ شود.

 

بعون الله تعالی                                                                                       

توافق نامه طلاق و قرارداد؛                                                                                 تاریخ:

در تاریخ …….. .. توافقنامه طلاق توافقی ذیل فیما بین خانم ……………… فرزاند ……… صادره از ……… به شماره ملی ……………. و آقای ………………… فرزند ………. صادره از ……… به  کدملی ……………….. تنظیم گردید و طرفین نسبت به مفاد و بندهای ذیل در راستای ماده ۱۰ و ۲۱۹ قانون مدنی توافق و رضایت خود را اعلا م نمودند .

بر اساس این توافق زوجه ذمه زوج را از تمامی / بخشی از مهریه خود معادل ………… سکه تمام بهار آزادی و اجرت المثل ایام زناشویی و نفقه معوقه را ، معلق به انجام تعهدات طرف مقابل بری نمود. نسبت به دعاوی مطرح شده اعلام رضایت و گذشت می نماید و حق طرح دعوی در آینده در این موارد را معلق به انجام تعهدات طرف مقابل از خود سلب و ساقط نمود. زوج متقابلا به صورت شرط نتیجه طی همین قرارداد و با امضا آن « زوجه را وکیل در طلاق و وکیل در توکیل ولو کرارا و  وکیل جهت مراجعه به دادگاه و طرح دعوی طلاق با کلیه اختیارات قانونی جهت اقامه دعوی و رفع نقص و دفاع از دعوی و تحویل ودریافت اوراق قضایی و اسقاط حق تجدید نظر خواهی و فرجام و منعقد نمودن قرارداد با وکلای دادگستری و قبول بذل مهریه و اعطای وکالت جهت جاری نمودن صیغه طلاق و وکالت در قبول طلاق به نحوی که در هیچ کدام از موارد مذکور نیاز به حضور موکل نباشد و امضای وکیل به تنهایی کافی برای همه موارد باشد،  نمود. زوج حق عزل وکیل را در همین قرارداد از خود سلب و ساقط نمود. همچنین زوج حضانت و سرپرستی فرزند مشترک به نام …… متولد …… را به زوجه اعطا نمود و نسبت به دعاوی گذشته ادعایی ندارد و حق هرگونه ادعا و طرح دعوی در این مورد را در آینده از خود سلب و ساقط نمود. زوج می تواند اعطای وکالت رسمی در موضوعات مطرح شده  را منوط به دریافت اقرارنامه های صدر توافق از طرف زوجه نماید، لکن اگر با دریافت اقرارنامه ها اسناد وکالت رسمی مذکور را در مهلت مقرر تنظیم و به زوجه تسلیم ننماید، اقرارنامه ها به واسطه همین تخلف از درجه اعتبار ساقط و غیر قابل استناد خواهد شد. زوج این شرط را با امضا ذیل قرارداد می پذیرد.

ملاقات فرزند: در اینجا شرایط مربوط به ملاقات فرزند، ساعت و روز آن و سایر جزییات را به صورت کامل و بدون ابهام بنویسید.

جهیزیه: در اینجا وضعیت جهیزیه با اشاره به لیست آن و تعلق آن به زوجه دقیقا ملحوظ گردد. مثلا اینکه طبق سیاهه تحویل می شود یابعض آن تحویل می گردد و امثالهم.

زوجین از تاریخ امضا این توافق …… روز فرصت دارند که در دفتر اسناد رسمی حاضر شده و زوجه اقرارنامه مربوط به ابراء مهریه و اجرت المثل و نفقه و جهیزیه به زوج اعطا نماید و زوج وکالتنامه طلاق با اقرار بر اعطا حضانت فرزند به زوجه اعطا نماید.

همانطور که ذکر گردید زوج می تواند اعطا وکالت نامه های مورد تعهد خود را منوط به دریافت اسناد مورد تعهد از طرف زوجه نماید، اما اگر در مهلت 4 روز موارد تعهد خود را انجام ندهد،  ضمن اینکه اقرارنامه ها واسناد مذکور غیر قابل استناد در دادگاهها خواهد شد، طرف متضرر (زوجه) می تواند بابت اجرای توافق از طریق دادگاه عمل کند و اعطای وکالتنامه های مذکور را طبق توافق از  دادگاه مطالبه نماید. همچنین کلیه دعاوی مربوط به حقوق او  که در این قرارداد سلب و ساقط شده است چون معلق به انجام تعهدات طرف مقابل بوده به حالت سابق و عادی باز می گردد و حق خواهد داشت همگی را از طریق مراجع ذیصلاح پیگیری نماید، ضمن اینکه تعهدات طرف متخلف پابرجاست و امکان طرح دعوی از طرف او سلب و ساقط شده است.

اگر زوجه طی مهلت مذکور به تعهدات خود عمل ننماید، توافق منفسخ خواهد گردید و هیچ اعتباری نخواهد داشت ولو به امضا طرفین رسیده باشد.

امضا زوجه                                                   امضا زوج                                              امضا شهود

تاریخ امضا                                                   تاریخ امضا                                            تاریخ امضا

 

 

این یک نمونه از توافق نامه های طلاقی است که بنده برای خانمی تنظیم کرده ام و بر اساس آن بدون آنکه توافق بر هم بخورد، شرایطی تنظیم نموده ام که اگر زوج (شوهر) به تعهدات خود عمل ننماید، زن بتواند با مراجعه به دادگاه خود را مطلقه نماید. هر چند چنین توافقنامه ای بسیار جامع و کاربردی است لکن به هر حال همه موارد را پوشش نمی دهد و مجددا تاکید بنده بر مراجعه به صورت موردی به وکلای پایه یک دادگستری است که تخصص در زمینه خانواده داشته باشند.

داوود اسیوند، وکیل پایه یک دادگستری، متخصص در پرونده های طلاق، خانواده، مهریه، دیه، ارث و چک، آماده خدمات رسانی به شما عزیزان میباشد.

در صورت نیاز به مشاوره می توانید از طریق راههای ذیل با وکیل پایه یک دادگستری در ارتباط باشید.

   تلفن                        موبایل 

02144270612         09129215258

5/5 (2 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.