مقدمه

اجرای قرار تامین خواسته در اصطلاح حقوقی بدین معناست که خواهان می‌تواند از همان ابتدا با بازداشت خواسته دعوا، از نقل و انتقال یا جابجا کردن یا مخفی کردن خواسته خود جلوگیری کند تا در صورت صدور حکم علیه خوانده، بتواند خواسته خود را به راحتی به دست بیاورد. در واقع خواهان می‌خواهد به وسیله اجرای قرار تامین خواسته، از اموال و حقوقش که در اختیار خوانده است محافظت کند تا پس از اینکه دادگاه به نفع او رای داد، برای در اختیار گرفتن آنها با مشکلی مواجه نشود.

به عنوان مثال شخصی اتومبیلی را از دیگری خریداری می‌نماید و پول آن را نیز به فروشنده پرداخت می‌کند اما فروشنده سند اتومبیل را به نام او نمی‌زند. در اینجا خریدار برای اینکه فروشنده، آن ماشین را با همان سند دوباره به شخص دیگری نفروشد، تقاضای صدور قرار تامین خواسته می‌نماید تا به این وسیله از نقل و انتقال ماشین جلوگیری کند و پس از صدور حکم، بدون هیچ مشکلی سند به نام او شود.انواع چک بانکی

توقیف اموال شرکت

به موجب دلالت مواد ۵۸۳ و ۵۸۸ قانون تجارت ، شرکت های تجاری دارای شخصیت حقوقی مستقل از شخصیت شرکا بوده و دارایی آنها نیز جدا و مستقل از دارایی شرکاست چنانچه این امر از آثار شخصیت حقوقی است .

ماده ۵۸۳ قانون تجارت :

« کلیه شرکتهای تجارتی مذکور در این قانون شخصیت حقوقی دارند. »

ماده ۵۸۸ قانون تجارت :

« شخص حقوقی می‌تواند دارای كلیه حقوق و تكالیفی شود كه قانون برای افراد قائل است مگر حقوق و وظایفی كه بالطبیعه فقط انسان‌ ممكن است دارای آن باشد مانند حقوق و وظایف ابوت نبوت و امثال ذالك. »

شرکت با مسئولیت محدود نیز همانند دیگر شرکت های تجاری، شخصیت شرکاء در آن نقشی ندارد .

بنابراین اموال شرکت در قبال بدهی سهامداران قابلیت توقیف ندارد چرا که شخصیت شرکت جدا از شخصیت سهامداران می باشد و به همین منظور حقوق و تکالیف آنها هم متفاوت از هم هست

این مطلب مرتبط است : تامین اموال در چک

نحوه اجرای محکومیت های مالی علیه شرکت ها

شرکت ها و موسسات نیز همچون انسان ها به دلایل مختلف به اشخاص دیگر، بدهکار یا مدیون یا متعهد می شوند و بعضاً از عهده انجام تعهدات یا پرداخت دیون خود بر نمی آیند و حکم محکومیت آنها به انجام تعهد و پرداخت اموال و ادای دیون صادر می شود. در این نوشتار، چگونگی اجرای محکومیت های مالی در مورد شرکت ها را شرح می دهم.

محکومیت مالی، یعنی چه؟

محکومیت مالی، یعنی رای قطعی مراجع قانونی و قضایی، مبنی بر ملزم کردن یک شخص به پرداخت وجه نقد یا تحویل مال، به شخص دیگر.

چه مراجعی، حق صدور رای محکومیت مالی را دارند؟

دادگاه های عمومی و کیفری، شورای حل اختلاف، داور، هیات‌های تشخیص و حل اختلاف اداره کار و سازمان تعزیرات حکومتی از جمله مراجعی هستند که برابر قانون و در چارچوب قراردادها و تعهدات فی مابین اشخاص، صلاحیت رسیدگی به اختلافات مالی و صدور حکم محکومیت مالی علیه آنان را دارند.

چه آرا و احکامی، قابل اجرا هستند؟

هر حکمی که قطعی شده و موضوع آن معین باشد و ابهامی در مورد اجرای آن وجود نداشته و در مورد آن درخواست صدور اجراییه شده باشد قابل اجرا به شمار می رود.

رای محکومیت مالی در چه زمانی، قطعی و لازم الاجرا می شود؟

اغلب آرا صادره از مراجع قانونی و قضایی از جمله آرای محکومیت مالی، پس از آنکه قطعی شدند لازم الاجرا هستند.

منظور از قطعیت رای، این است که کلیه مراحل قانونی رسیدگی و اعتراض به رای، سپری شده باشد و رای صادره در مرحله ای قرار گرفته که دیگر قابل اعتراض نیست و بایستی اجرا گردد.

تفاوت بین شرکت و مدیران شرکت در اجرای رای محکومیت مالی

شخصیت حقوقی و اموال و دارائی شرکت ها مستقل از شخصیت حقوقی و دارایی مدیران آنها می باشد.

به عبارت دیگر اگر رای محکومیت مالی یک شرکت صادر گردید فقط می‌توان اقدام به توقیف اموال همان شرکت نمود و نمی‌توان به سراغ اموال و دارایی شخصی مدیران آن شرکت رفت.

عکس این موضوع نیز صادق است. به این معنی که اگر محکومیت مالی مدیر یک شرکت، صادر گردید در اجرای رای محکومیت صادره، فقط می توان اموال و دارایی شخصی آن مدیر را توقیف (بازداشت) نمود و نمی‌توانیم به سراغ اموال شرکتی که آن مدیر در آنجا عضویت دارد یا فعال است برویم.

جهت مشاوره مستقیم با وکیل دادگستری متخصص در امور چک اینجا کلیک نمایید

توقیف اموال شرکت با مسئولیت محدود در قبال بدهی مدیرعامل و شرکاء :

بنابراین توقیف اموال شرکت با مسئولیت محدود در قبال بدهی مدیر عامل و شرکا شرکت فاقد مجوز قانونی است ، مقررات ماده ۱۲۹ قانون تجارت هم با آنکه به اعتبار وضع شرکت تضامنی که به شخصیت شرکا نظر دارد و دارای جنبه استثنایی است مع ذلک در همین مورد استثنایی ، نیز به طلبکاران شخصی شرکا حق نداده است که طلب خود را مادام که شرکت مربوط منحل نشده است از دارایی شرکت تامین یا وصول کنند و این امر هم خود موید نظر بالا است  .


          وکیل پایه یک دادگستری در امور اسناد تجاری و قراردادها

      تلفن ۴۴۲۷۰۶۱۲ – ۰۲۱   موبایل ۰۹۱۲۹۲۱۵۲۵۸

وکیل پایه یک دادگستری داوود اسیوند
[vc_empty_space]

جدید ترین مقالات

برای خواندن تازه ترین مقالات کلیک کنید

0/5 (0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.