در این نوشته قصد داریم، وصیت نامه رسمی را مورد بررسی قرار دهیم، شرایط تنظیم وصیت نامه رسمی، دلایل برتری وصیت نامه رسمی نسبت به وصیت نامه خودنوشت را توضیح خواهیم داد.

ارث
انواع وصیت

 

شرایط اساسی موصی (وصیت کننده)
بر اساس حقوق مدنی به وصیت کننده “موصی” می‌گویند .موصی این امکان را ندارد که نسبت به کل اموال خود وصیت کند. مثلا به بعضی از وراث خود کمتر و به بعضی دیگر بیشتر ببخشد یا یک یا چند تن از وراث خود را از ارث محروم کند. اگر چنین وصیت نامه‌ای تنظیم شود، وصیت متوفی تنها نسبت به یک سوم اموالش نافذ است و در صورت مخالفت سایر ورثه با مفاد وصیت نامه، آثار حقوقی بر دو سوم باقی مانده مترتب نیست.


در صورت نیاز به مشاوره حضوری با تلفن 44270612 – 021 تماس حاصل فرمائید.

وکیل دادگستری داوود اسیوند پاسخگوی شما خواهد بود


 

وصیت نامه رسمی در دفتر اسناد رسمی تنظیم می‌گردد و تابع تشریفات و مقررات اسناد رسمی است و اعتبار و رسمیت آن از وصیت‌نامه خودنوشت و سری بیشتر است. اگر کسی وصیت خود را به صورت رسمی تنظیم کند هیچ خدشه ای به آن وارد نیست.

شرایط تنظیم

وصیت نامه ای که در دفتر اسناد رسمی ثبت گردد، به جهت آنکه از نظر شکل و رعایت تشریفات تنظیم تحت مراقبت دفتر است ، مطمئنا ایرادات وصیت نامه خودنوشت را نخواهد داشت، مثلا در وصیت خودنوشت اگر وصیت کننده فراموش کند تاریخ را به صورت درست وارد کند، اعتبار وصیت مخدوش می گردد، لکن در وصیت نامه رسمی که توسط سردفتر تنظیم می شود، مسلما چنین اشتباهات یا نقصانی وجود نخواهد داشت،  اعتبار وصیت نامه رسمی مانند سایر اسنادی است که در دفتر اسناد رسمی تنظیم می‌شود. بنابراین وصیت نامه رسمی، خواه موضوع آن مال منقول باشد یا غیر منقول، بدون آن که نیاز به حکمی از دادگاه باشد، قابل اجرا است. همچنین تمام محتویات و امضاهای مندرج در آن رسمی و معتبر است و فقط می‌تواند نسبت به آن ادعای جعل کرد و نمی‌توان نسبت به محتویات و امضاهای آن اظهار تردید کرد.


برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر می توانید به واتساپ یا تلگرام به شماره 09129215258 پیام ارسال نمائید

       مشاوره آنلاین با وکیل دادگستری 


 ماده 277 قانون امور حسبی :

  •  ترتیب تنظیم وصیت نامه رسمی و اعتبار آن تابع همان شرایطی است که برای اسناد تنظیم شده در دفتر اسناد رسمی مقرر شده است. بنابراین وصیت نامه رسمی تشریفات خاصی ندارد و مانند سایر اسناد رسمی تنظیم می‌گردد.

 

دلایل برتری وصیت نامه رسمی از وصیت خودنوشت؛

  •  با ثبت وصیت نامه در دفتر اسناد رسمی نگرانی در خصوص فقدان یا تحریف آن وجود نخواهد داشت.
  • در مقام اجرای وصیت نامه موصی له نیازی به اثبات اصالت آن ندارد و در بسیاری از موارد رجوع به دادگاه هم ضرورت پیدا نمی کند.

در صورت نیاز به مشاوره حضوری یا عقد قرارداد وکالت با تلفن 44270612 – 021 تماس حاصل فرمایید.

در صورت نیاز به مشاوره فوری از طریق دایرکت صفحه اینستاگرام Davoud.Ossivand  و یا فرم مشاوره حقوقی همین سایت اقدام نمائید. در اسرع وقت پاسخگوی سوالات شما هستیم .


بهترین وکیل تهران و کرج
وکیل دادگستری داوود اسیوند
Attorney At Law Davoud Osivand
1/5 (1 نظر)

3 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.