این روزها افراد زیادی برای شکایت در زمینه جعل چک هایشان به بانک ها و کلانتری ها مراجعه می کنند ، افرادی که اگر برخی از نکات ساده را رعایت می کردند امروز به باتلاق دردسرهای بعدی نمی افتادند. اگر شما هم می خواهید جزو این دسته افراد نباشید بهتر است با رعایت نکاتی ساده و در عین حال مهم که در این بخش آورده ایم امکان جعل چک را به حداقل برسانید تا از دست جاعلان چک در امان بمانید.

توصیه میشود قبل از خواندن این مطلب ، مطلب نحوه صحیح نوشتن چک مطالعه شود

چک بانکی
جلوگیری از جعل چک

ترفندهایی برای جلوگیری از جعل چک

1. امضاهاي خيلي آسان و خيلي پيچيده را فراموش کنيد

امضاهاي ساده به سادگي جعل مي‌شود و امضاهاي شلوغ و پيچيده از دقت متصدي بانک در نحوه پيچ و خم‌هاي امضاء هنگام ازدياد ارباب رجوع کم مي‌کند.هميشه امضاهايتان را با نام و نام خانوادگي خود همراه کنيد چرا که دستخط شما حين نوشتن‌ نامتان، خود در بردارنده گونه‌اي سبک خاص است که جعل امضاء را همراه با نوشته نامتان، براي جاعلان سخت مي کند.

2. دسته چک هایتان را دور از دسترس عموم قرار دهید

چک ها و اسناد دیگرتان را در جایی غیر قابل دسترس نگهداری کنید تا دسترسی به آن برای افراد آسان نباشد. اگر دسته چک خود را روی میز یا درون جیب کت و داخل کیف و… گذاشته اید ، هنگام دور شدن از میز یا رفتن به جای دیگر هر چند کوتاه ، دسته چکتان را با خود ببرید و همیشه این ضرب المثل را مد نظر داشته باشید:مالت را سفت بچسب، تا همسایه ات را دزد نکنی!

3. مبلغ چک را به ریال، به تومان، به عدد و به حروف بنویسید

یکی دیگر از موارد مهم در جلوگیری از جعل چک نوشتن مبلغ چک می باشد. برای این امر لازم است که حساسیت زیادی به خرج داده و مبلغ چک را به ریال، به تومان، به حروف و عدد نوشته و اگر افرادی شما را در این زمینه به خاطر وسواس مسخره کنند به هیچ عنوان به این حرف ها گوش ندهید.

در اینجا هنگامی که شما مبلغ چک را با حروف می نویسید و یا آن را به تومان و به عدد درج می کنید امکان جعل آن بسیار کمتر می‌ شود. همچنین در این زمینه توجه داشته باشید که می توانید پس از نوشتن مبلغ قابل پرداخت، بر روی این نوشته را چسب شیشه ای بچسبانید تا کار جاعلان در این زمینه سخت ‌تر شود. اما لازم است بدانید معمولا افراد راه کندن چسب از چک را بلد هستند که با این حال می توانید با سر ناخن خود چسب روی چک را را به کنده شدن حساس نمایید.


جهت مشاوره مستقیم با وکیل متخصص دادگستری اینجا کلیک نمائید


4. از نوشتن چک در «وجه حامل» تا حد امکان خودداري کنيد

تا حد امکان از نوشتن چک در وجه حامل خودداري کنيد. هنگام صدور چک نيز ابتدا مواردي چون تاريخ و مبلغ را کامل کرده سپس آن‌ را امضاء و مهر کنيد.
هيچ گاه قبل از صدور چک‌هايتان آنها را امضاء يا مهر نکنيد، آنچه را هم که در برگه‌هاي چک مي‌نويسيد بهتر است در ته برگ دسته چک يادداشت کنيد.
اگر از افرادي چک مي‌گيريد که شناختي درباره آن‌ها و ميزان اعتبارشان نداريد از شعب بانک مربوطه درباره حساب مورد نظر اطلاع کسب کنيد، براي قبول چک‌هاي تضميني‌، رمزدار و مسافرتي هم قبل از معامله با شعب بانکي نزديک محل درباره اصالت و جعلي نبودنشان تحقيق کنيد.

5. صدور چک «سفيد امضاء» ممنوع

از صدور چک های سفید امضاء حتی برای نزدیکان و اقوام و آشنایانتان بپرهیزید .

هنگام به سرقت رفتن اوراق بهادار و چک هایتان سریعا بانک مربوطه مراجعه کنید و سپس مراجع انتظامی و قضایی را مطلع کنید و از آنها آگاهی ها و راهنمایی های لازم را کسب کنید .

6. تاريخ چک را افقي، عمودي، به عدد و به حروف درج کنيد

تاريخ چک را به صورت افقي و عمودي به صورت عددي و به حروف درج کنيد و همچنين جلوي تمامي قسمت‌هاي پر شده را ببنديد و در هنگام امضاء چک، طوري امضاء شود که آثار امضاء روي برگه‌هاي ديگري از دسته چک حک نشود.


                وکیل پایه یک دادگستری در امور اسناد تجاری و قراردادها         

  تلفن 44270612 – 021   موبایل 09129215258

وکیل پایه یک دادگستری داوود اسیوند
وکیل دادگستری داوود اسیوند
Barrister at law
0/5 (0 نظر)

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.